Arhiva vesti
                   

NACIONALNI DAN DAVANjA

4. Jun 2019.

Nacionalni dan davanja je inicijativa Srpskog filantropskog foruma sa misijom razvoja kulture davanja u Srbiji. Srpski filantropski forum sprovodi inicijativu u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanja, koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a dodatno čine Trag Fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Srpski filatropski forum je, povodom Nacionalnog dana davanja, uputio otvoreni poziv organizacijama civilnog društva, udruženjima građana i fondacijama za uključenje u kampanju povodom Nacionalnog dana davanja, u cilju promocije filantropije, kulture davanja kao i rasta filantropskih davanja, razvoja međusktorskih partnerstava na lokalu, podizanja nivoa transparentnosti, poverenja građana i razvoja filantropske infrastrukture u Srbiji.

Tema Nacionalnog dana davanja 2019 je unapređenje uslova osnovnoškolskog obrazovanja širom Srbije, što podrazumeva nabavku inovativnih nastavnih sredstava koja će poboljšati kvalitet nastave i omogućiti đacima da stiču znanja u korak sa savremenom tehnologijom.

Tekst poziva i prijavni formular su dostupni na http://www.srpskifilantropskiforum.org/wp-content/uploads/2019/05/otvoreni-poziv-za-ucesce-u-nacionalnom-danu-davanja.pdf

Izvor: Srpski filatropski forum i Koordinaciono telo