Arhiva vesti
                   

Načelnik Pčinjskog okruga upozorava na sve težu situaciju u privredi juga Srbije

15. Novembar 2012.

Izvor: Danas / Vranje - Načelnik Pčinjskog okruga, Budimir Mihajlović, izjavio je na “Otvorenom danu za medije” da je opštinama na jugu Srbije potrebna hitna pomoć države, jer je stanje u privredi veoma loše.

“Ovo je trenutak da država preduzme nešto, jer stanje u privredi nikada nije bilo gore. Imam utisak da se sredstva lokalnih zajednica rasipaju na neke beskorisne stvari, umesto da služe za otvaranje novih radnih mesta”, rekao je Mihajlović.

On navodi da i same lokalne samouprave treba da preduzmu nešto i pokrenu proizvodnju koja je na ivici kolapsa. Načelnik takođe ocenjuje da je opšta ekonomska slika u okrugu sumorna, a stanje u privredi juga Srbije katastrofalno, sa stopom nezaposlenosti koja je 35 procenata i zaradama, koje su i do dvadeset procenata manje od državnog proseka.

“Očekujemo da partnerski sa državom rešavamo nagomilane probleme, jer samo uz nove investicije poput Kompanije „Geoks“, koja će u Vranju otvoriti fabriku obuće i zaposliti 1.250 radnika, moguće je menjati loše stanje u privredi.  Međutim, osim Vranja, to moramo da činimo i u drugim opštinama našeg okruga, što nije nimalo jednostavno, mada postoji i dobar stepen inercije kod lokalnih samouprava da stanje menjaju”, naveo je Mihajlović, koji je i sam dugogodišnji privrednik i jedan od direktora u kompaniji „Simpo“.