Arhiva vesti
                   

NA USAVRŠAVANjE U INOSTRANSTVO: VASPITAČI, UČITELjI, NASTAVNICI, PEDAGOZI I PSIHOLOZI IZ ŠKOLA

25. Oktobar 2016.

Preševo, Bujanovac, Medveđa - Na usavršavanje u inostranstvo ubuduće će moći da idu vaspitači iz vrtića, kao i učitelji, nastavnici, pedagozi i psiholozi iz škola. Dovoljno je samo da obrazovne ustanove u kojima rade spreme konkursne prijave za program EU Erazmus plus.

Sofija Dukić, zamenica upravnice Fondacije Tempus, koja, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, sprovodi taj program u Srbiji, rekla je da predškolske ustanove, osnovne i srednje škole i ustanove za obrazovanje odraslih mogu da prijave projekte za studijske boravke zaposlenih u odgovarajućim institucijama u EU zbog stručnog usavršavanja.

Ona je rekla da je konkurs raspisan u četvrtak , 20. oktobra, za celu Evropu i da će trajati do februara naredne godine, tako da obrazovne ustanove imaju dovoljno vremena da se pripreme i podnesu konkursnu dokumentaciju.

Neophodno je samo da projekat kojim apliciraju na konkurs rade u partnerstvu sa školom ili nekom drugom obrazovnom ustanovom iz EU.

„To je minimum partnerstva koji mora da se ostvari u okviru jednog projekta. Škola iz Srbije konkuriše Fondaciji Tempus, a u fazi prijave navode kako su planirane aktivnosti u okviru projekta relevantne za pojedince i organizaciju u celini i kako utiču na kvalitet nastave i učenja i ko im je partner iz EU, škola ili neka druga organizacija koja se bavi stručnim obrazovanjem i obukama“, naglasila je Dukić.

Svi zainteresovani za Erazmus plus program Evropske unije mogu da dobiju detaljne informacije o programu od 24. do 28 .oktobra u okviru Erazmus plus nedelje.

Dodatne informacije o programu i Erazmus plus nedelji su dostupne na http://erasmusplus.rs/erazmusplus-nedelja/

Izvor: Fondacija Tempus i Koordinaciono telo