Arhiva vesti
                   

NA IZBORIMA ZA NACIONALNI SAVET ALBANACA ŠEST IZBORNIH LISTA

26. Oktobar 2018.

Bujanovac – Po konačnoj odluci Republičke izborne komisije (RIK) Srbije, na izborima za članove Nacionalnog saveta Albanaca 4. novembra učestvovaće i Udruženje  „Albanski forum za ekonomski razvoj u Srbiji".

Nosilac te liste je privrednik iz Medveđe Muharem Saljihu, a ona će biti na šestom mestu na glasačkom listiću, uz pet izbornih lista koje su ranije proglašene.

„Albanski forum za ekonomski razvoj u Srbiji" biće na izborima za Nacionalni savet Albanaca jedini učesnik čije je sedište u Medveđi, i jedini učesnik koji nema političku pozadinu.

Na izbore za Nacionalni savet Albanaca, čije je sedište u Bujanovcu, RIK je ranije proglasio izborne liste Alternativa za promene (AP), čiji je lider predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi, Demokratske partije (DP), čiji je predsednik Nagip Arifi, kao i Partije za demokratsko delovanje (PDD), čiji je lider predsednik Opštine Bujanovac Šaip Kamberi. Na četvrtom mestu na glasačkom listiću naći će se Pokret za reforme Demokratske partije Albanaca, čiji je lider predsednik Skupštine opštine Preševo Sami Salihu, a na petom mestu Demokratska partija Albanaca (DPA), čiji je lider Ragmi Mustafa.

Izvor: Beta i Koordinacino telo