Arhiva vesti
                   

NA ČETIRI PUNKTA U BUJANOVCU I OKOLINI PONOVO HRANA IZ NARODNE KUHINjE

9. Juli 2020.

Bujanovac - U Bujanovcu je ponovo počela da radi Narodna kuhinja, koja ima dovoljno robe za narednih devet meseci. U Narodnoj kuhinji će se poštovati sve mere zaštite.

Uz posude za kuvani obrok i torbe za hleb, obavezne su i maske. Po obrok za članove porodice dolaze najsiromašniji meštani, korisnici socijalne pomoći, nezaposleni i penzioneri sa malim primanjima.

Namirnica ima dovoljno za pripremu obroka, a Narodna kuhinja će raditi do marta naredne godine. Hrana se deli na 4 punkta, u samom Bujanovcu i okolnim selima. Iz Crvenog krsta Srbije stigle su i maske za korisnike.

Korisnici Narodne kuhinje koji nemaju maske ih dobijaju kako bi sa njima preuzeli hranu, kaže Saša Petrović.

Kompletna dezinfekcija kuhinje se radi svakog dana, kao i  vozila i nosiljki za hleb. Po obrok dolazi 1200 meštana ili 476 porodica. Narodna kuhinja Ima i listu čekanja.

„Imamo oko 200 korisnika na listi čekanja. Oni će biti uključeni u program onog trenutka kad neko od sadašnjih korisnika ne bude redovno uzimao hranu," kaže Bratislav Lazarević iz Crvenog Krsta.

Završena je i distribucija paketa sa hranom i sredstvima za higijenu, koje je dobilo  400 porodica u 30 mesnih zajednica.

Izvor: RTS i Koordinaciono telo