Arhiva vesti
                   

MNOGOBROJNI VEB PORTALI NA JUGU SRBIJE

2. Juli 2012.

Vranje - U poslednjih nekoliko godina mnogobrojni informativni veb-portali preplavili su  jug Srbije. Svi oni bore se za čitalačku publiku na internetu.

Vlasnici i urednici ovih sajtova njihovo postojanje opravdavaju činjenicom da građane zanima šta se dešava u njihovom kraju, od servisnih preko sportskih pa do političkih informacija, za koje često nema mesta u "velikim" medijima.

Predrag Blagojević iz Niša, urednik portala "Južne vesti", koje su počele sa radom januara 2010, kaže da taj sajt pokriva niški, jablanički, pčinjski, toplički i pirotski okrug .

Cilj svih veb portala je bolja i brža informisanost,a  urednici portala kažu da svaki veb portal ima svoje čitaoce.

“Imamo dobar dopisnički tim, iako smo početnici u onlajn novinarstvu, jer ne postojimo ni godinu dana. Pokazalo se da nam čitaoci veruju i da čitanost raste iz sata u sat”, kažu iz uredništva leskovačke agencije "Jugmedija".

Pioniri u internet novinarstvu na jugu Srbije su novinari portala "Preševo.com",  koji je ovih dana proslavio 15 godina postojanja.
“Počelo je kao šala, ali uspešno traje. Naša ciljna grupa bili su mnogobrojni gastarbajteri iz ovog kraja, koji su željni svake informacije. Sada imamo čak 100.000 poseta mesečno “, rekao je Driton Salihu, urednik ovog portala.

Vranjski portal "Vranje pres" će 17. jula proslaviti deset godina uspešnog rada. Vojkan Ristić iz “Vranje presa” naglašava da će se ova agencija ubuduće specijalizovati za analitičko obrađivanje tema iz regiona sa akcentom na multietničkim odnosima.

Portali se uglavnom finansiraju iz donacija, kao i uz podršku lokalnih samouprava.