Arhiva vesti
                   

MLADI ZAINTERESOVANI ZA VOJNI POZIV

25. Mart 2016.

Vranje- U sali Doma Vojske u Vranju učenicima osnovnih i srednjih škola predstavljeni su uslovi upisa i način školovanja u Vojnoj gimnaziji i na Vojnoj akademiji u Beogradu. Za jedno mesto na Akademiji konkuriše i do 18 kandidata.

Posle emitovanja serije „Vojna akademija", poraslo je interesovanje za upis u vojne škole koje na jugu Srbije, koje tradicionalno ne jenjava. Mlade najviše privlači to što će imati siguran posao po završetku školovanja.

"Mladim ljudima bih preporučio da ako žele da postanu pošteni, časni i ljudi od poverenja, da se opredele za Vojnu akademiju, zato što će u sebe ugraditi spoj psihofizičkih i intelektualnih sposobnosti", rekao je Aleksandar Odobašić, kadet 3. godine Vojne akademije.

Konkurs za vojni poziv i prijem 290 novih kandidata, koji je raspisalo Ministarstvo odbrane, trajaće do 31. marta.

„U vojnu akademiju primamo 90 kadeta na sedam studijskih programa. U toku školovanja imaju obezbeđen smeštaj u internatu, besplatne udžbenike i pribor, ishranu, sportsku opremu", rekao je potpukovnik Uroš Domazet, načelnik kadetske službe Vojne akademije.

Vranje je poslednji od 18 gradova u kojima su održane promocije vojnog poziva, na njima je prisustvovalo više od 3.000 zainteresovanih.

Izvor: RTS i Koordinaciono telo