Arhiva vesti
                   

MLADI U AKCIJI: PROTIV DISKRIMINACIJE I NASILjA

13. Decembar 2021.

Bujanovac – Beograd - Organizacija The Future realizovaće u Bujanovcu projekat „Mladi u akciji“ koji ima za cilj jačanje kapaciteta mladih iz lokalne zajednice i podizanje  svesti o važnosti promovisanja rodne ravnopravnosti.

“Realizacijom planiranih aktivnosti projekta podići će se svest o značaju i neophodnosti borbe za ženska prava i borbe protiv svih oblika diskriminacije i rodno zasnovanog nasilja”, navode iz organizacije.

Ostvarivanje osnovnih ciljeva projekta biće obezbeđeno kroz sisteme neformalnog obrazovanja.

Učesnici ovog projekta imaće priliku da uče i steknu znanja i veštine kroz tematske i kreativne interaktivne radionice, a proces njihovog sticanja odvijaće se kroz razgovor, kritičko razmišljanje, individualno ili u grupama.

“Realizovana je prva aktivnost projekta na lokalnom nivou, gde smo mlade upoznali sa projektom i aktivnostima koje će se realizovati do marta, takođe smo obeležili i Međunarodni dan ljudskih prava”, kažu u organizaciji.

The Future je u ovom projektu  partner Kluba za osnaživanje mladih 018 iz Niša i „Romske organizacije Prokuple“ iz Prokuplja, koje će projekat realizovati u svojim gradovima.

Projekat je podržan od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo