Arhiva vesti
                   

MITROVIĆ: ZA MESEC DANA „JUMKO” OTVARA POGON U BUJANOVCU

24. Mart 2017.

Bujanovac – Prema najavi Nenada Mitrovića, narodnog poslanika u Skupštini Republike Srbije, inicijativa za otvaranje pogona „Jumka” u Bujanovcu bi trebalo da zaživi  za oko mesec dana .

On je dodao da se tridesetak radnika opredeljenih za rad u tekstilnoj industriji  nalazi na obuci u vranjskom „Jumku” od 1. februara ove godine.  

„Zahvalan sam menadžmentu „Jumka“ i državnom sekretaru u Ministarstvu privrede Draganu Stevanoviću na tome što su razumeli našu inicijativu i potrebe Bujanovca. Očekujem da će u narednih mesec dana biti završena obuka budućih tekstilaca. Za to vreme ćemo postaviti neophodne mašine u budućem pogonu u Bujanovcu. Mada postoji nekolike opcija za adaptaciju nekog od postojećih industrijskih objekata u našoj opštini, trenutno razgovaramo o mogućnosti da to bude u nekadašnjoj fabrici akumulatora „Svetlost“u Bujanovcu,” rekao je Mitrović.

Mitrović je dodao da bi, u dogledno vreme, za poslove tekstilaca trebalo da se obuči još jedna grupa radnika, kako bi novootvoreni pogon vranjskog „Jumka“ u Bujanovcu počeo da radi u dve smene.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo