Arhiva vesti
                   

MINISTARSTVO ODBRANE RASPISALO KONKURS ZA DODELU 76 UČENIČKIH STIPENDIJA (ROK: 30. SEPTEMBAR 2020)

26. Jun 2020.

Ministarstvo odbrane je raspisalo  konkurs za dodelu 76 učeničkih stipendija za školsku 2020/2021. godinu na koji mogu da konkurišu učenici srednje mašinske, elektrotehničke i poljoprivredne  škole.

Konkurs je raspisan za učenike četvrte, treće ili druge godine srednjih škola, a predviđeno je sa kojih obrazovnih profila učenici mogu da konkurišu.

Iz mašinske škole mogu da konkurišu učenici obrazovnog profila aviotehničar za vazduhoplov i motor.

Iz elektrotehničke škole mogu da konkurišu učenici sledećih obrazovnih profila: avio tehničar za elektronsku opremu ili elektrotehničar elektronike, avio tehničar za elektro opremu ili elektrotehničar elektronike, mehatroničar za raketne sisteme ili tehničar mehatronike, mehatroničar za radarske sisteme ili tehničar mehatronike i elektrotehničar telekomunikacija ili tehničar PTT saobraćaja.

Iz poljoprivredne škole mogu da konkurišu učenici obrazovnog profila prehrambeni tehničar.

Visina učeničke stipendije u školskoj 2020/2021. godini je za učenike četvrtog razreda srednje škole 25.000 dinara mesečno, za učenike trećeg razreda 20.000 dinara, a za učenike drugog razreda 15.000 dinara mesečno.

Po završetku školovanja, a potom i odgovarajuće vojne obuke sa oružjem, učenici će biti primljeni u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira u mesta službovanja - Beograd, Lađevci, Niš, Batajnica, Zuce, Pančevo, Novi Sad, Jakovo, Stari Banovci, Kačarevo, Užice i Sombor.

Konkurs je otvoren do 30. septembra 2020. godine.

Dodatne informacije o konkursu su dostupne na http://www.mod.gov.rs/cir/16147/konkurs-za-dodelu-ucenickih-stipendija-za-skolsku-2020-2021-godinu-16147.

Izvor: Ministarstvo odbrane i Koordinaciono telo