Arhiva vesti
                   

MINISTARKA OBRADOVIĆ NA POTPISIVANjU SPORAZUMA O SARADNjI OPŠTINA LEBANE, BOJNIK I MEDVEĐA

14. Januar 2021.

Medveđa - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović je juče boravila u poseti opštini Medveđa, gde je razgovarala sa rukovodstvom opština Medveđa, Lebane i Bojnik o aktuelnoj situaciji, imajući u vidu proglašene vanredne situacije u ovim opštinama usled epidemije KOVID-19 i nedavne poplave, kao i projekte koje opštine mogu da realizuju budžetskim sredstvima dobijenim na konkursu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Ministarka je prisustvovala potpisivanju Sporazuma o saradnji i razumevanju između opština Lebane, Bojnik i Medveđa koji predviđa razvoj i jačanje međuopštinske saradnje, zajednički rad na projektima od interesa za stanovnike ovih opština, kao i rad na unapređenju usluga koje se pružaju građanima na lokalnom nivou.

„Drago mi je da danas svojim prisustvom mogu da podržim ovu važnu inicijativu za građane Lebana, Bojnika i Medveđe, a to je povezivanje jablaničkog i topličkog okruga kroz Sporazum o saradnji vaših opština, koji treba da donese bolji život u ove krajeve. Iskoristite ga u punom obimu, razmenjujte iskustva i ideje, zajednički konkurišite za sredstva iz budžeta, koja će vam pomoći da realizujete projekte od interesa za vaše građane, podstaknu zapošljavanje, ali i ostanak mladih i rađanje dece na ovim prostorima. U ministarstvu imate podršku za realizaciju saradnje na koju ste se danas obavezali“, kazala je ministarka Obradović nakon potpisivanja Sporazuma.

Ona je istakla da je opština Medveđa jedan od dobrih primera kako treba iskoristiti budžetska sredstva za unapređenje rada u jedinicama lokalne samouprave u Srbiji, zbog čega je ova opština proglašena za jednu od najboljih u 2019. godini.

Sporazum o saradnji i razumevanju potpisali su predsednici opštine Bojnik Nebojša Nenadović, opštine Medveđa Nebojša Arsić i predsednik Skupštine opštine Lebane Boban Pejić.

Ministarka Obradović je iskoristila ovu priliku da još jednom pozove sve građane Srbije da se prijave na Portal eUprave, a od danas i pozovu  telefonom kontakt centar, i iskažu svoje interesovanje za vakcinom protiv KOVID-19, i dodala da samo masovnom vakcinacijom možemo da pobedimo bolest i vratitimo se normalnom životu.

Izvor: Jugmedia, Info centar jug i Koordinaciono telo