Arhiva vesti
                   

MINISTARKA KISIĆ: U CENTRU ZA SOCIJALNI RAD BUJANOVAC OD 13 ZAPOSLENIH - 10 ALBANACA

14. Mart 2022.

Bujanovac – Beograd - Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja stalno radi na unapređenju sistema socijalne zaštite i jačanju brige za građane, izjavila je resorna ministarka Darija Kisić prilikom  obilaska Centra za socijalni rad u Bujanovcu, gde je sa direktorom Nijazom Ametijem i zaposlenima razgovarala o unapređenju usluga socijalne zaštite u ovoj opštini.

 " Ministarstvo ostaje posvećeno unapređenju uslova u sistemu socijalne zaštite, jer nam je bitan svaki građanin i korisnik tih prava i da stignemo do svakog dela naše zemlje" navela je ministarka.

Dodala je da veruje da će to doprineti razvoju socijalno odgovorne države koja preuzima odgovornost da brine naročito o najugroženijima.

Istakla je da su lokalne samouprave važan partner na tom putu, pošto one najbolje znaju potrebe svojih građana i precizirala da je resorno ministarstvo ove godine za namenske transfere lokalnim samoupravama za razvoj usluga socijalne zaštite opredelilo 500 miliona dinara.

Za ovu svrhu je u Bujanovcu u protekle dve godine izdvojeno je 11,5 miliona dinara, a značajna sredstva su izdvojena i u opštinama Preševo i Medveđa, pa je Preševo dobilo 8,7 miliona dinara, a Medveđa skoro tri miliona.

Ministarka je ukazala da Centar za socijalni rad u Bujanovcu predstavlja primer integracije albanske nacionalne manjine u državne institucije, budući da je od 13 radnika u ovom organu, 10 Albanaca.

Izvor: Tanjug, Koordinaciono telo