Arhiva vesti
                   

MINISTARKA ČOMIĆ: POČINjE ZAPOŠLjAVANjE ALBANACA U DRŽAVNIM FIRMAMA I INSTITUCIJAMA

26. Maj 2022.

Bujanovac – Beograd - Deo dogovora o zapošljavanju Albanaca u državnim i javnim institucijama već je postignut, a do juna će se znati šta će još država uraditi po pitanju zapošljavanja u bujanovačkom Domu zdravlja, Bolnici u Vranju, javnim infrastrukturnim preduzećima, pa i u Republičkom zavodu za statistiku, rekla je u Bujanovcu ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Gordana Čomić.

Ona je najavila da će do kraja sledećeg meseca biti održana još jedna runda dijaloga između predstavnika albanske zajednice i države.

„Na tom sastanku ćemo imati sabrano sve što smo rekli da može da se uradi, šta smo uradili, a šta još uvek nismo i zašta smo odgovorni“,  rekla je ministarka.

Na zapošljavanju, odnosno integraciji Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe, radi Posebna radna grupa u kojoj su predstavnici Koordinacionog tela, resornih  ministarstava i Nacionalnog saveta Albanaca.

Radna grupa je formirana posle sastanka u okviru dijaloga, održanog početkom marta ove godine i u aprilu je održan prvi sastanak.

„Radimo na tome da dogovor o poštovanju zakona po pitanju prisutnosti Albanaca u javnim strukturama bude zaista primenjen“,  zaključila je ministarka Čomić.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo