Arhiva vesti
                   

MINISTAR ZDRAVLjA LONČAR OBIŠAO ZDRAVSTVENE USTANOVE U LESKOVCU I MEDVEĐI

22. Avgust 2019.

Medveđa, Leskovac - Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar, u okviru svojih redovnih aktivnosti obišao je Opštu bolnicu Leskovac, Dom zdravlja u Medveđi kao i Sijarinsku banju. Prilikom obilaska Opšte bolnice u Leskovcu, Lončar je rekao da je u toj bolnici završeno više od 85 odsto planiranih radova i naglasio da će biti urađena još dva bolnička objekta, a to će, kaže, biti gotovo do kraja sledeće godine. Prema njegovim rečima, na toj bolnici konačno je zamenjen crep iz 1947.godine pa bolnica više neće prokišnjavati, a u toku su radovi na energetskoj efikasnosti objekta.

„Zadovoljn sam ovim što sam video u Leskovcu, napravili smo nove dogovore, očekujemo da projekti budu gotovi u najskorije vreme kako bi sa radovima na ova dva objekta počeli na proleće“,  izjavio je Ločnar. Ministar je najavio da će od sledećeg meseca posao u ovoj ustanovi dobiri sedam lekara i 15 medicinskih sestara te će na taj način, kako kaže, biti nadokađen broj lekara koji će uskoro otići u penziju.

Lončar je zatim obišao i Doma zdravlja u opštini Medveđa koji je u potpunosti rekonstruisan i za koji je kazao da je jedan od najboljih na jugu Srbije. Ministar je rekao da posle 35 godina tokom kojih su medicinski radnici radili u lošim uslovima sada konačno rade u uslovima koji im omogućavaju da se osećaju kao pravo medicinsko osoblje jer imaju sve uslove da pruže adekvatnu medicinsku pomoć.

„Ovo je jedan od trenutno najbolje sređenih domova zdravlja na jugu Srbije i ovako bi trebalo da izgleda svaki dom zdravlja u našoj zemlji“, rekao je Lončar. Ministar zdravlja je najavio da će ovaj dom zdravlja u septembru dobiti rendgen aparat, kao i da će uskoro lekari specijalisti iz Leskovca dolaziti u Medveđu kako bi pregledali pacijente, a to će građanima uštedeti novac.

U nastavku posete Lončar je obišao Sijarinsku banju u opštini Medveđa gde je najavio da je država izdvojila sredstva za potpunu rekonstrukciju te banje.

"Banja će biti kompletno rekonstruisana, izgledaće potpuno drugačije, radi se projekat i kad bude gotov kreće se sa obnovom. Novac za tu svrhu je obezbeđen“, kazao je Lončar. On je dodao i da će se od oktobra meseca u tom delu graditi i novi spa centar kako bi se kapaciteti banje još više proširili. Ministar zdravlja najavio je i da će u banjskom lečilištu u sepmembru biti primljeno četiri lekara i 15 fizioterapeuta.

Izvor: Tanjug, Blic, „4S televizija“, Koordinaciono telo