Arhiva vesti
                   

MINISTAR VULIN DANAS U PREŠEVU

24. Jun 2015.

Preševo – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin obići će danas Preševo, u kome svakodnevno boravi veliki broj migranata.

Jedna od poslovnih zgrada sa restoranom trebalo bi da bude prilagođena za privremeni smeštaj tih ljudi. Taj objekat Preduzeća za obradu duvana u Preševu je u sastavu Duvanske industrije Vranje.

Upravna zgrada sa restoranom „bi trebalo da bude prilagođena za prihvat i privremeni smeštaj migranata koji ulaze na teritoriju Srbije", saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministar Vulin je predsednik vladine Radne grupe za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova, čiji je zadatak da prati, analizira i razmatra pitanja mešovitih migracionih tokova u Srbiji. Zadatak Radne grupe je da predlaže mere za rešavanje problema i da usklađuje stavove nadležnih državnih organa i drugih institucija koje se bave pitanjem mešovitih migracionih tokova.

Ministar Vulin je istakao da je Srbija privržena poštovanju ljudskih prava i najviših standarda, i da nijedan tražilac azila „nije i neće ostati bez zaštite``.

„Mi ćemo u neposredno ugroženim opštinama - Preševu i Bujanovcu, obezbediti ljudima medicinsku zaštitu, hranu i osigurati da njihovo kretanje bude u skladu sa zakonom``, rekao je Vulin.

Juče je najavljeno da će agencija UN za izbeglice (UNHCR) pomoći Srbiji u hrani, lekovima i prevozu do centara za azil i privremenog smeštaja migranata koji neprestano stižu u našu zemlju.

Izvor: Tanjug, Beta i Koordinaciono telo