Arhiva vesti
                   

MINISTAR VERBIĆ RAZGOVARAO SA PREDSEDNICIMA OPŠTINA BUJANOVAC I PREŠEVO

18. Juli 2014.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, dr Srđan Verbić, razgovarao je sa predsednicima opština Bujanovac i Preševo, Nagipom Arifijem i Ragmijem Mustafom.

Sastanku, koji je održan u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prisustvovala je i Jelena Čolić, zamenica direktorke Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, kao i predsednik Skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliju.

Predstavnici ovih opština su na sastanku razgovarali o stanju obrazovanja na tom području i predočili probleme sa kojima se susreću u oblasti obrazovanja. Neke od tema razgovora su uključivale i nesmetano funkcionisanje škola i školskih odbora, kao i nedostajuće udžbenike na albanskom jeziku.

Ministar Verbić je naveo da rešavanje otvorenih pitanja prvenstveno treba da bude u interesu učenika i u skladu sa zakonom i istakao da je vrlo važno pitanje obrazovanja učenika na jezicima nacionalnih manjina. On je izjavio da je u toku izrada novog Zakona o udžbenicima, kojim će biti bolje regulisano pitanje izdavanja udžbenika na jezicima nacionalnih manjina, kao i nedostajućih udžbenika na albanskom jeziku.

Izvor: Vebsajt Minstarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Koordinaciono telo