Arhiva vesti
                   

MINISTAR ODBRANE U POSETI BAZAMA „KOZJAK“ I „ŠEVADSKE LIVADE“

18. April 2017.

Preševo - Ministar odbrane Zoran Đorđević je na Vaskrs obišao pripadnike vojske i policije  u bazama „Kozjak”, na granici sa Republikom Makedonijom, i „Ševadske livade”, u Kopnenoj zoni bezbedosti.

U  bazi  „Kozjak“, koja se nalazi u sektoru A koji pokriva 104 kilometra državne granice,  Đorđević je upoznat  sa zadacima koje pripadnici vojske i policije obavljaju od početka angažovanja u julu prošle godine.

Pored sprečavanja ilegalnog ulaska i krijumčarenja migranata, oni se staraju i o bezbednosti građana i zaštiti njihove imovine.

Ministar je sa pripadnicima Vojske i MUP-a razgovarao o mogućnostima unapređenja uslova u toj bazi.

U bazi  „Ševadske livade“, ministar je u razgovru sa profesionalnim vojnicima, podoficirima i oficirima  rekao da se intenzivno radi na poboljšanju njihovih materijalnih uslova, pre svega na povećanju plata, koje neće biti linearno, već će profesionalni vojnici i podoficiri dobiti veće povećanje, a oficiri viših činova manje.

„Danas smo posetili dve baze i uverili se da vojska i policija rade svoj posao i na praznik i da građani Srbije mogu da budu spokojni kada je u pitanju njihova bezbednost”, rekao je Đorđević nakon posete bazama.

Izvor: Jugpres i Koordinaciono telo