Arhiva vesti
                   

MINI FESTIVAL KOŠARKE U BUJANOVCU

18. April 2018.

Bujanovac - U subotu i nedelju, 21. i 22. aprila, Bujanovac će biti grad mladosti i košarke, grad koji će ugostiti neke nove klince i klinceze, buduće košarkaške zvezde.

Bujanovac će tako, po osmi put, biti domaćin Mini basket festivala „Sačuvajmo decu“, revijalne smotre sporta, druženja, prijateljstva i zabave.

„Drago nam je da ćemo u subotu i nedelju u Bujanovcu dočekati i ugostiti 14 košarkaških ekipa i oko 500 dečaka i devojčica rođenih posle 2007. godine, a koji su iz Nemačke, Makedonije i Srbije,“  kazao je Nenad Stajić, pokretač ove inicijative i trener OKK „Play 017“.

Subota je rezervisana za mlađe pionire, odnosno njihov pokazni trening koji će voditi makedonski stručnjak Rade Georgijevski, kao i za revijalnu utakmicu Mini basket vrtića.

Istoga dana od 12 do 15 časova, publika će videti najmlađe košarkaše iz Bujanovca, Vranja, Vladičinog Hana i Skoplja, koji ovim činom započinju košarkašku karijeru.

Nedelja je namenjena za uživanje košarkaških sladokusaca na revijalnim utakmicama ekipa koje se već takmiče u raznim ligama.

Sa budućim košarkaškim zvezdama tada će se družiti predstavnici organizacija koje su finansijski pomogle ovaj Festival: Košarkaškog saveza Srbije, Ambasade SAD u Republici Srbiji i čelnici lokalne samouprave.

Na Mini basket fesivalu „Sačuvajmo decu“ neće biti pobednika i pobeđenih, već će sve ekipe od organizatora dobiti medalje i pehare.

Izvor: Vranjske i Koordinaciono telo