Arhiva vesti
                   

MILjAZIM OBROK DAJE SRCEM

29. Decembar 2016.

Bujanovac, Vranje – Pre dve godine je mladi pekar Miljazim Gegulaj iz Bujanovca odlučio da otvori pekaru u Vranju i tako proširi porodični posao iz Bujanovca, gde je sada za pekaru zadužen njegov brat. Jedan je od retkih Albanaca koji vodi svoj posao u Vranju.Važi za humanistu i nerado priča o tome kako svakodnevno pomaže bolesnoj deci.

Otac je troje dece i ne misli da radi veliku stvar, već da je potreba da drugima pomognemo u svima nama. Kada je pre dve godine započeo svoj posao, na njegova vrata zakucali su ljudi iz Udruženja za pomoć nedovoljno mentalno razvijenim osobama i pitali da li bi mogao da donira po jedan obrok za mališane.

„Od tada ja svakog jutra spremam doručak za njih. Nekada je to burek a nekada nešto drugo od peciva koje imam u ponudi. Smatram da je to najmanje što mogu da uradim i da moramo da se pomažemo,“ rekao je Gegulaj.

O njegovoj humanosti, kao i o humanosti njegove supruge koja mu pomaže u pekari,  svedoči ručno izrađena novogodišnja čestitka udruženja koja krasi pult njegove pekare.

Izvor: Većernje novosti i Koordinaciono telo