Arhiva vesti
                   

MILIONI ULOŽENI U JUG

17. Decembar 2014.

Bujanovac -  Predsednik Koordinacionog tela za opštine  Preševo, Bujanovac i Medveđa,  Zoran Stanković,  izjavio je u Bujanovcu da je Vlada Srbije, preko tog organa, za 14 godina u ove tri opštine uložila oko 6,3 milijardi dinara, a međunrodni donatori oko 35 miliona evra.

„Ukupno je, za 14 godina,  za opštinu Preševo, iz državnog budžeta , dodeljena jedna milijarda i 778 miliona dinara transfernih sredstava, za opštinu Bujanovac dve milijarde i osam miliona dinara, a za Medveđu milijarda dinara", rekao je Stanković na konferencije za novinare održanoj u Bujanovcu povodom godišnjice osnivanja Koordinacionog tela.

On je rekao da je budžet Koordinacionog tela u ovoj godini rebalansom bio smanjen za 17 miliona dinara i da je u istom iznosu od 417 miliona planiran i za narednu godinu.

„Mi ćemo o tome još razgovarati, a obavestićemo i poslanike", rekao je Stanković.

Stanković je istakao da je glavni zadatak Koordinacionog tela izgradnja zgrade odeljenja Ekonomskog fakulteta. On je dodao da su sredstva od oko milion evra obezbeđena pre dve godine, kao i da je dokumentacija regulisana, pa bi izgradnja zgrade trebalo uskoro da počne, dok je njen  završetak je planiran  za počeatk sledeće školske godine.

„Porodilište u Preševu je završeno i opremljeno pre šest meseci, a još ne radi. Dogovoreno je sa Ministarstvom zdravlja da finansira dežurstva trojice ginekologa iz vranjskog Zdravstvenog centra, i da se u vanbolničkom porodilištu angažuje još 12 babica", rekao je Stanković.

On je dodao da očekuje da će Koordinaciono telo u narednoj godini više da radi u oblasti ekonomije, na obezbeđivanju investitora i smanjenju broja nezaposlenih. Stanković je rekao da je sa 160 miliona dinara u protekle tri godine zaposleno više od 200 ljudi u malim i srednjim preduzećima.

On je najavio i nastavak razgovora sa albnskim liderima, koji su prekinuti pre godinu dana zbog njihovog nezadovoljstva predloženom mrežom sudova.

Izvor: RTS, RTV, FoNet i Koordinaciono telo