Arhiva vesti
                   

MILENI I VERICI IZ BUJANOVAČKOG DOMA ZDRAVLjA PRIZNANjE POVODOM DANA MEDICINSKIH SESTARA

18. Maj 2022.

Preševo – Bujanovac -  Beograd - Milena Nikolić iz Bujanovca i Verica Janković iz Vranja, medicinske sestre bujanovačkog Doma zdravlja, dobitnice su Srebrnog znaka koji za stručnost u radu dodeljuje Udruženje zdravstvenih radnika Pčinjskog okruga, povodom Dana medicinskih sestara.

Milena  i Verica kažu da su ponosne na svoj dosadašnji rad i priznanje koje su dobile, posebno jer su ih za nagradu predložili njihove kolege i koleginice.

„Ovo priznanje je nagrada za zalaganje u smislu usavršavanja, ali i stručnosti u radu. Medicina stalno napreduje, a edukacijom se trudimo da ta nova znanja primenimo u praksi kako bi korisnici naših usluga bili zadovoljni. Vremena se menjaju, uvodi se novi način lečenja u zdravstsvu i smatram da sve sestre treba da se edukuju kontinuirano“, ističe Milena, strukovna medicinska sestra na odeljenju Kućne nege.

 Verica Janković je medicinska sestra sa 35-godišnjim radnim iskustvom u patronažnoj službi. Posebno je raduje što su je za nagradu predložile kolege.

 „ Terenski rad i preventiva, koliko god se činilo lakim, ipak nije. Najmanje je cenjen posao u Domu zdravlja, jer radimo sa zdravim ljudima, ali to je po meni deo koji treba malo više da se forsira i ceni“, kaže Verica.

Pisanje stručnih radova,  izlaganje na kongresima i seminarima i primena stečenih znanja u radu sa pacijentima, samo su neka dostignuća koja su ove dve medicinske sestre kvalifikovale za nagradu Srebrni znak.

 „ S uživanjem radim svoj posao, radim sa ženama na reproduktivnom zdravlju, bavim se preventivom, ukazujem ženama na neophodnost redovnih pregleda, na važnost mamografije i ginekoloških pregleda, tako da ovaj Srebrni znak jeste pečat mog rada i zalaganja na terenu“,  dodaje Verica.

Ovogodišnja dodela priznanja održana je u Preševu, na Dan medicinskih sestara koji se obeležava 12. maja, dok će sledeće godine domaćin biti Dom zdravlja u Bujanovcu.

Pored Bujanovca, Srebrni znak je dodeljen i medicinskim radnicima u Vranju, Preševu, Trgovištu i Bosilegradu.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo