Arhiva vesti
                   

MEŠTANI MEDVEĐE DOBILI AGREGATE I PAKETE, A PUTEVI SE ČISTE

19. Januar 2021.

Medveđa - Lokalna samouprava Medveđe je saopštila da je preduzela niz aktivnosti na saniranju šteta koje su nedavno naparvile polave i vetrovi i zbog čega je stanovništvo ostalo bez puteva, struje i poplavljeno.

Navode da je stigla pomoć ekipa EPS-a iz cele Srbije, da je nabavljen agregat dok struja ne stigne do svake kuće, da su stanovnici dobili pakete sa hranom, te da se raščišćavaju putevi.

„Pored radnika Distribucije Medveđa,  koji ulažu maksimalne napore da što pre omoguće nesmetano napajanje električnom energijom naših sela u zaista ekstremnim uslovima, u pomoć priskaču i meštani, koji su se uključili kako bi što pre raščistili puteve od popadalih stabala i omogućili električarima prilaz do elekrične mreže.

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Medveđa je doneta Odluka da je zbog pričinjene štete na putnoj infrastrukturi, kao i velikih oštećenja na elektro-distributivnoj mreži, potrebno hitno nabaviti pakete sa osnovnim životnim namirnicama za pomoć ugroženom stanovništvu opštine Medveđa, kao i agregate za meštane koji su najduže bez struje.

Volonteri opštine Medveđa su pripremili 1000 paketa pomoći, za šta je iz budžeta opštine izdvojeno 1.200.000,00 dinara. Distribucija paketa sa osnovnim životnim namirnicima, kao i agregata u najugroženijim delovima naše opštine, je počela  u subotu. Na teritoriji opštine Medveđa i danas je nastavljena podela paketa sa osnovnim životnim namirnicama ugroženom stanovništvu.

Pored JKP „Obnove” iz Medveđe, koja je zadužena za zimsko održavanje puteva, uključili smo i dodatne izvođače, i svi su oni na terenu. Raščišćavanje ide po planu, a posebno me raduje što su ekipe pustile struju na repetirorima Đoravica i Rasovača, tako da ćemo napokon dobiti i mobilnu telefoniju i televizijski signal. Mi smo non-stop sa ekipama na terenu i očekujem da ćemo već od sutra imati znatno povoljniju situaciju.

I Privredna komora Srbije (PKS) je donirala pakete pomoći za stanovništvo u opštini Medveđa, a pomoć je stigla i u vidu agregata za struju i terenskog vozila za Dom zdravlja u Medveđi, kako bi lekarske službe mogle da stignu do zavejanih sela“,  rekao je predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić.

On se zahvalio svim radnicima Elektrodistribucije, volonterima, svojim saradnicima i meštanima, „koji zajedničkim naporima rade da što pre izađemo iz vanredne situacije koja nas zadesila“, navodi se u saopštenju lokalne samouprave.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo