Arhiva vesti
                   

MERA OSLOBAĐANjA OD POREZA I DOPRINOSA NA PLATE

20. Decembar 2017.

Beograd - Mera oslobađanja od poreza i doprinosa na plate primenjivaće se od oktobra iduće godine. Minimum 250.000 dinara uštede na porezima i doprinosima na zarade mogu da ostvare preduzetnici koji se odluče da pokrenu biznis od oktobra iduće godine. Ova ušteda, računata na minimalnu zaradu, odnosi se na osobe koje su u godini koja prethodi pokretanju posla završile srednju školu, fakultet ili su duže od šest meseci na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Usvajanjem izmena Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, oni koji započinju sopstvenu delatnost biće oslobođeni plaćanja poreza na zarade i doprinosa u godini osnivanja preduzeća i u narednoj – ističu u kabinetu premijera Srbije.

Prema rešenju koje je izradila radna grupa Ministarstva finansija, Poreske uprave i NALED, ta novina odnosi se na zaradu osnivača preduzetničke radnje i plate do devet novozaposlenih osoba. Prema proceni NALED, samo u prvoj godini ovu meru moglo bi da koristi do 8.000 novih preduzetnika.

Izvor: RTV Ritam i Koordinaciono telo