Arhiva vesti
                   

MEDVEĐI 30.000 EVRA OD EU I SAVETA EVROPE DA UNAPREDE RAD OPŠTINE

2. Avgust 2022.

Medveđa – Beograd – Donacija u iznosu od 30.000 evra od Evropske unije i Saveta Evrope biće iskorišćena za upostavljanje jedinstvenog upravnog mesta u opštini Medveđa. Ovaj projekat pojednostaviće i ubrzati procedure izdavanja dokumenata i ujedno podići efikasnost rada lokalne samouprave.

Predsednik Opštine Dragana Kulić istako je i da će deo sredstava biti iskorišćen i za aplikaciju za ocenjivanje rada organa Opštine, za nabavku IT i druge opreme kao i za pravljenje elektronske baze podataka za izradu javnih politika.

Medveđa u programu “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2” učestvuje već četiri godine, a menadžer programa Saveta Evrope, Aleksandar Jovanović kaže da je ta opština među onima koje imaju najbolje rezultate.

„Kroz program “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2” opština Medveđa je značajno podigla kapacitete zaposlenih i poboljšala internu organizaciju posla, pa spada u red lokalnih samouprava koje najefikasnije odgovaraju na potrebe građana i privrede“, rekao je Jovanović.

Osim Medveđe, još 15 lokalnih samouprava u Srbiji dobilo je besprovatna sredstva za unapređenje rada lokalnih samouprava.

Izvor: Južne vesti, Koordinaciono telo