Arhiva vesti
                   

MEDVEĐA: POTPISAN SPORAZUM O SARADNjI NA PROJEKTU „DNEVNI BORAVAK ZA DECU I OMLADINU SA SMETNjAMA U RAZVOJU“

19. Oktobar 2020.

Medveđa - Organizacije civilnog društva  „Građanski savet opštine Bojnik” iz Bojnika i  „Udruženje za podršku dece sa posebnim potrebama – Srce za decu” iz Medveđe su potpisale Sporazum o saradnji u prisustvu predsednika opštine Medveđa, Nebojše Arsića.

Projekat se nalazi u 4 mesecu implementacije. U cilju uspešne realizacije projekta,   neophodno je da se predviđene projektne aktivnosti prilagode stanju na terenu i preciznije koordinišu. Završetak projekta je predviđen za maj 2021. godine, a u planu je  realizacija pružanja same usluge Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u opštini Medveđa.

Sporazum su, ispred pomenuta dva udruženja, potpisali Saša Dajević i Gorica Miljković, a tom prilikom je  predsednik opštine Medveđa istakao da opština  radi na širenju saradnje sa udruženjem i vodi računa o ranjivim grupama u opštini Medveđi.

Predmet Sporazuma o saradnji je regulisanje međusobnih prava i odgovornosti u okviru i nakon realizacije projekta „Zajednica se gradi srcem – Uvođenje usluge Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u opštine Medveđa i Lebane”.

Projekat je podržan u okviru druge faze Programa lokalnih inicijativa za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva – Podrška razvoju inovativnih modela za socijalno uključivanje LIP 2. Program LIP 2 realizuje Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU) u okviru projekta Podrška unapređenju socijalnog uključivanja u Republici Srbiji, koji podržava Vlada Švajcarske.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo