Arhiva vesti
                   

MEDVEĐA POTPISALA SA MINISTARSTVOM OMLADINE I SPORTA UGOVOR O PROJEKTU „ZAJEDNO U SPORTU“

16. Juli 2020.

Medveđa - Opština Medveđa je konkurisala u Ministarstvu omladine i sporta sa novim projektom koji će lokalna samouprava sporovesti u oblasti omladinske politike.

Reč je o projektu „Zajedno u sportu“ čiji je cilj targetiranje problema nedovoljnog bavljenja fizičkom aktivnošću dece i mladih u Medveđi, rešavanje problema kvalitetnog korišćenja slobodnog vremena, kao i negovanje zdravih i bezbednih stilova života.

„Projektom su obuhvaćene i majke koje nisu u mogućnosti da se bave sportom, zato što nemaju gde da ostave decu u tom periodu. Ovim projektom je upravo njima omogućeno da zajedno sa svojom decom posećuju treninge. Planom je predviđeno angažovanje dva fitnes instruktora, od kojih je jedan pedagog a drugi profesor fizičkog vaspitanja, koji će paralelno raditi sa mladima i sa decom. Treninzima će jednom nedeljno prisutvovati i fizioterapeut, koji će pružati korisne savete deci koja pohađaju korektivnu gimnastiku“, istakao je predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić.

Za realizaciju Projekta „Zajedno u sportu“ odobrena su sredstva u iznosu od 964.690,00 dinara, kojim će se opremiti fitnes centar i dečija školica sporta, kao i angažovanje fitnes instruktura. Opremljen prostor bi bio dat na upravljanje TŠ „Nikola Tesla“ Medveđa, dok bi korišćenje bilo besplatno za sve stanovnike opštine Medveđa.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo