Arhiva vesti
                   

MEDVEĐA OTKUPILA BIVŠU FABRIKU ŠPRICEVA

27. Mart 2019.

Medveđa – Imovina „Spektra“ iz Čačka, u selu Gazdare kod Medveđe, inače nekadašnje fabrike špriceva koja se prostire  na 1.646 kvadrata, sa još pet objekata površine 205 kvadrata, kao i 95 ari zemljišta u privatnoj svojini, opremom i kancelarijskim nameštajem, juče je javnim nadmetanjem pripala opštini Medveđa za 5,9 miliona dinara.

Na prodaji su bile dve odvojene celine, jedna koja je smeštena u Čačku, a druga u selu Gazdare, i kao jedini zainteresovani subjekat za objekat u selu Gazdare, Medveđa je ponudila početni iznos i samim tim kupila bivšu fabriku špriceva sa celokupnom imovinom.

Kupoprodajni ugovor će biti potpisan tokom sledeće nedelje, a opština Medveđa je uplatila predviđen depozit.

“Imamo zainteresovane investitore, ali prioritet ćemo dati onima koji planiraju da zaposle preko 50 do 100 ljudi”, izjavio je predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić.

Inače, fabrika špriceva bila je nekada u  vlasništvu “Zdravlja” iz Leskovca, dok je nije otkupio DOO “Spektar” iz Čačka.

Marta 2017. godine Privredni sud u Čačku otvorio je stečaj nad Privrednim društvom za proizvodnju i promet medicinskih sredstava, laboratorijskog pribora i plastične ambalaže „Spektar”, zbog trajne nemogućnosti plaćanja obaveza.

Izvor: Jugmedia i Koordinacino telo