Arhiva vesti
                   

MEDVEĐA IZDVAJA BLIZU 2 MILIONA DINARA ZA ŠTETU NASTALU USLED POPLAVA

18. Januar 2021.

Medveđa - Zbog teških oštećenja na elektro-distributivnoj mreži na teritoriji opštine Medveđa,  na sednici Štaba za vanredne situacije te opštine je odlučeno da Opština nabavi šest agregata iz sredstava budžeta, kao i ostalu opremu koja je neophodna za saniranje posledica nastalih usled vremenskih nepogoda.

Poplave, koje su 10. i 11. januara pogodile jug Srbije, su zahvatile i Medveđu, a u saopštenju Štaba za vanredne situacije se navodi da će Opština da nabavi pet agregata snage 2,8 kW, u iznosu do 200.000 dinara, kao i agregate snage 1 kW, u iznosu do 200.000 dinara.

Zaključak Štaba je i da je zbog velikih oštećenja na elektro-distributivnoj mreži u Medveđi potrebno hitno obraćanje Javnom preduzeću „Elektroprivreda Srbije", kao i resornom Ministarstvu rudarstva i energetike, kako bi angažovali dodatnih 10 ekipa na terenu.

Potrebno je da se  nabavi i 1.000 paketa sa osnovnim životnim namirnicama za pomoć ugroženom stanovništvu te opštine iz sredstava tekuće opštinske budžetske rezerve u iznosu do 1,2 miliona dinara, navodi se u saopštenju Štaba.

Dodaju i da je potrebno zaključiti ugovore o angažovanju dodatne mehanizacije i ljudstva, jer postojeći kapaciteti JKP „Obnova" nisu dovoljni.

U cilju sprečavanja posledica epidemije izazvane virusom korona, dodaju iz Štaba, potrebno je hitno nabaviti koncentratore u iznosu do 300.000 dinara za potrebe Doma zdravlja u Medveđi.

Izvor: Južne vesti i Koordinaciono telo