Arhiva vesti
                   

MEDVEĐA DOBILA OD MINISTARSTVA NOVAC ZA UKLANjANjE DIVLjIH DEPONIJA

23. Avgust 2021.

Medveđa – Beograd - Na konkursu Ministarstva zaštitne sredine za dodelu sredstava za sufinansiranje projekata prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanja u 2021. godini odobrena su 43 projekta lokalnih samouprava, a među njima se našlo i 6 opština sa juga. Najviše novca odobreno je Opštini Vlasotince, koja je za ovu namenu dobila 7,1 milion dinara.

Pored Vlasotinca, novac od resornog ministarstva od opština sa juga dobili su Babušnica, Dimitrovgrad, Blace, Bosilegrad i Medveđa.

Babušnici je pripalo 1,1 milion, Dimitovgradu 1 milion, Blacu 3,8 miliona, Bosilegradu 1,6 miliona, dok je Medveđa dobila skoro 1,6 milion dinara - stoji u saopštenju Ministarstva.

Od čak 91 lokalne samouprave koje su poslale projektnu dokumentaciju, skoro polovina nije ispunila uslove. Među 43 koje su ispunile uslove i kojima su odobrena sredstva, najviše novca je dobila Opština Vlasotince, za projekat  ”Zajedno čuvajmo životnu sredinu”.

Ipak, među gradovima i opštinama koji nisu dobili sredstva na javnom konkursu Ministarstva zaštite životne sredine su opštine Surdulica, Bujanovac, Gadžin Han, Svrljig, Vladičin Han, Palilula (Niš), ali i gradovi Pirot, Vranje i Prokuplje.

Izvor: Južne vesti, Koordinaciono telo