Arhiva vesti
                   

MEDVEĐA: ARSIĆ OBIŠAO PUTNE PRAVCE NA KOJIMA SE PLANIRAJU RADOVI U OVOJ GODINI

23. Mart 2016.

Medveđa - Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić je sa svojim zamenikom Vladom Babićem i direktorima JP Direkcija za urbanizam i izgradnju i JKP Obnova, Slovenkom Kocić i Stankom Miloševićem, obišao putne pravce na teritoriji opštine Medveđa na kojima su izvođeni radovi u protekloj godini, kao i lokalne puteve na kojima se planiraju radovi u 2016. godini i mesta koja su zbog obilnih padavina bila pogođena klizištima i odronima za vreme vanredne situacije na teritoriji Republike Srbij.

Arsić je iskoristio priliku da na licu mesta porazgovara sa građanima i predstavnicima mesnih zajednica i upozna se sa problemima na terenu. Građani su izrazili zadovoljstvo sa do sada izvedenim radovima koje je finansirala opština Medveđa sredstvima iz budžeta, kao i sredstvima namenjenim za sanaciju i revitalizaciju atarskih puteva, koja su dobijena od Ministartstva poljpoprivrede.  

Predsednik opštine Medveđa je tom prilikom istakao da se i ove godine planiraju značajna ulaganja u putnu infrastrukturu, kao i da je budžetom za 2016 godinu opredeljen iznos od 10.000.000 dinara za radove  koji se izvode preko mesnih zajednica. Za letnje održavanje puteva, koje vrši JKP Obnova Medveđa, planirano je oko 12.000.000 dinara, a očekuje se i nastavak saradnje sa Ministarstvom poljoprivrede, tokom koje će biti opredeljena sredstva za sanaciju i revitalizaciju atarskih puteva u iznosu do 20.000.000 dinara.

Arsić je naglasio da će se tokom odabira putnih pravaca na kojima će se izvoditi radovi maksimalno voditi računa o potrebama građana i njihovim prioritetima.

Izvor: Info centar Jug i Koordinaciono telo