Arhiva vesti
                   

MEĐUSEKTORSKA SARADNjA ZA RAZVOJ SOCIJALNOG PREDUZETNIŠTVA – POZIV NA INFOSESIJU

21. Novembar 2019.

Resurs centar i Koalicija za razvoj solidarne ekonomije organizuju infosesiju: „Međusekorska saradnja za razvoj socijalnog preduzetništva“, koja će se održati 26. novembra 2019. godine u Skupštini Grada Novog Sada (Žarka Zrenjanina 2).

Infosesija se organizuje u periodu zagovaranja za donošenje prvog Zakona o socijalnom preduzetništvu i izradi preporuka za kreiranje programa za razvoj socijalnog preduzetništva. Predstavnici civilnog, javnog i sektora socijalnog preduzetništva razgovaraće o potencijalima i značaju međusektorske saradnje za razvoj socijalnog preduzetništva.

Na sesiji će biti reči o Nacrtu Zakona koje je izradilo i predložilo civilno društvo, o praksi kreiranja i implementacije programa za razvoj socijalnog preduzetništva i postojećim načinima finansiranja socijalnih preduzeća.

Koalicija za razvoj solidarne ekonomije (KORSE) okuplja organizacije civilnog društva koje su aktivne na polju socijalnog preduzetništva i solidarne ekonomije u Srbiji, u cilju njihovog povezivanja i zajedničkog rada na razvoju ovog polja kroz udružene istraživačke, strateške, edukativne, praktično-podsticajne, promotivne i druge aktivnosti.

Za prijave i sve dodatne informacije, možete se obratiti na zorana.milovanovic@emins.org  ili pozvati 011/3640-174.

Izvor: Građanske inicijative i Koordinaciono telo