Arhiva vesti
                   

MEĐUNARODNA VEŽBA „PLATINASTI VUK 17" USPEŠNO REALIZOVANA

26. Jun 2017.

Bujanovac - Ministar odbrane Zoran Đorđević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, ambasadori SAD Kajl Skot i Velike Britanije Denis Kif prisustvovali su Danu visokih zvanica na međunarodnoj vežbi „Platinasti vuk 17" u bazi „Jug" kod Bujanovca.

Osim pripadnika Vojske Srbije, na desetodnevnoj vežbi „Platinasti vuk 17" učestvovale su jedinice oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Velike Britanije i Crne Gore.

Govoreći o vežbi, ministar Đorđević je istakao da se baza „Jug" razvija određenom dinamikom uz pomoć donacija iz SAD, kao i da je napredak vidljiv iz godine u godinu.

„Ovaj prostor će dobiti potpuno drugačiji izgled i biće moderan poligon za uvežbavanje naše vojske, ali i za multinacionalne vežbe kao što je ova,“ rekao je Đorđević.

On je istakao da su u vežbi učestvovala 483 pripadnika iz osam zemalja i Srbije, od kojih je njih 99 činilo logističku podršku.

Obraćajući se učesnicima vežbe, Đorđević je izrazio zadovoljstvo što je bio u prilici da sagleda šta su sve zajedničkim snagama naučili i savladali tokom prethodnih deset dana, prenelo je Ministarstvo odbrane.

Izvor: Danas i Koordinaciono telo