Arhiva vesti
                   

„MEDINVEST” USKORO POČINjE PROIZVODNjU ČARAPA U MEDVEĐI

31. Juli 2018.

Medveđa – Prema navodima portala „Jugmedia,“ preduzeće za proizvodnju čarapa „Medinvest” iz Medveđe će uskoro početi proizvodnju. Prijem radnika će se vršiti u prvoj polovini avgusta, dok će rukovodstvo fabrike nastaviti sa prijemom radnika u narednih šest meseci. Proizvedena roba će se plasirati na tržišta Evrope i južne Amerike.

„Medinvest” je kupio ruiniranu zgradu nekadašnjeg „Niteksa” od oko 3000 m2 u industriskoj zoni Medveđe, a njena rekonstrukcija se privodi kraju. To je prva investicija u oblasti industrijske proizvodnje u poslednjih pola veka, kao i prva fabrika u kojoj će se čuti rad mašina posle 20 godina.

Poslovima rukovodi „Mela Holding Grup”, čiji je predsednik upravnog odbora Muharem Salihu.

„Uvezli smo 110 mašina, a u planu je da se instalira još 140, kako bi se komlpetirao projekat od 250 proizvodnih mašina. Ove mašine su poslednja reč tehnike. Par čarapa proizvedu za 2 minuta i namenjene su 24-časovnom radu,” kazao je Salihu.

Već je ugovoren izvoz robe u vrednosti od 8 miliona evra u narednoj godini, a nedavno je raspisan konkurs za prijem radnika, koji će trajati do 10. avgusta. Interesovanje za konkurs je veliko. Kompanija je angažovala konsalting agenciju „ Adeko”, koja će vršiti selekciju radnika, a do sada se prijavilo preko 100 kandidata sa teritorije Medveđe, Sijarinske Banje, Lebana i Leskovca

„Sa proizvodnjom ne možemo da krenemo bez minimum 50 radnika. Radna snaga će se obučavati ovde, a ne van zemlje, i primaće se sukcesivno. Za tri meseca planiramo da formiramo jednu smenu, dok ćemo za pet meseci imati sve tri smene. Sve to zahteva 500 radnika. Planiramo da već u septembru izvezemo prve ugovorene količine robe,” rekao je Salihu.

U „Medinvestu” će se u početku proizvoditi sve vrste muških čarapa, a potom i dečje, da bi se kasnije prešlo na proizvodnju ženskih čarapa. Proizvodi će se peglati na prirodan način, uz pomoć pare i pakovati u ambalažu nabavljenu u Srbiji.

Izvor: Jugmedia, E-kapija i Koordinaciono telo