Arhiva vesti
                   

MAŠI BRONZA NA ROLERIJADI U SLOVENIJI

15. Avgust 2019.

Bujanovac, Slovenija – Maša Jović, rodom iz Bujanovca, zauzela je treće mesto na Otvorenom prvenstvu u slalomu na rolerima u Vuzenici, Slovenija, i time upotpunila uspeh svog Ski kluba „Besna kobila“ na ovom takmičenju.

U konkurenciji 70 takmičara, članovi Skijaškog kluba „Besna kobila“ iz Vranja osvojili su 11 medalja i 4 pehara na trkama Otvorenog prvenstva u slalomu na rolerima u Vuzenici. Pored pojedinačnih priznanja, tim iz Vranja bio je i najuspešniji u konkurenciji kolektiva.

Vranjski klub predstavljalo je 18 takmičara, a pored roleraša iz Srbije, učestvovali su i iz Slovenije, Italije, Nemačke i Poljske.

Pehare “Grofice Pohorja” u kombinaciji ski krosa i slaloma na rolerima, do sledeće godine nosiće Dunja Arsić, Petra Ljubisavljević, Stefana Stojanović i Emilija Arsić.

Zlatne medalje u Vranje su donele Dunja Arsić, Petra Ljubisavljević, Stefana Stojanović, Emilija Arsić i Mia Dedinac.

Vicešampioni otvorenog prvenstva Slovenije su Vera Ilić, Luka Mitrović, Anastasija Stojanović i Kaja Sretić. Treća mesta pripala su Dunji Stojiljković i Maši Jović.

Zahvaljujući plasmanima ostalih takmičara od 4. do 7. mesta, Ski klub „Besna kobila“ poneo je titulu najuspešnijeg kluba na Otvorenom prvenstvu Slovenije.

„Osim takmičarskog karaktera, ovo prvenstvo iskoristili smo i za obilazak prirodnih lepota i znamenitosti Koruške i posetu skijalištima Mariborsko Pohorje i Kope gde smo dobili uslove za treninge kao domaći klubovi“, rekli su iz Ski kluba „Besna kobila“.

Najbolja rolerašica Mia Dedinac nastupiće od 15. do 19. avgusta na Evropskom prvenstvu i trkama Svetskog kupa u španskom gradu Vilablino.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo