Arhiva vesti
                   

Marković traži saradnju Albanaca na jugu Srbije

7. Oktobar 2008.

BEOGRAD, 7. oktobar 2008.god. - Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Milan Marković izjavio je danas da će problem sa priznavanjem diploma Prištinskog univerziteta biti mnogo brže rešen ako se Albanci iz tog regiona uključe u rad tog tela.
"Greška je to što se desilo sa diplomama i mi ćemo to rešiti. To će se desiti mnogo brže, ako se Albanci uključe u naš Koordinacioni tim", kazao je Marković na Radiju B92 i naglasio da se ne može voditi politika uslovljavanja.
Naglašavajući da su njegovi prethodnici Rasim Ljajić i Nebojša Čović radili u "težim uslovima", on je kazao da su sada poboljšanja u obrazovanju i privredi prioriteti.
"Dogovorićemo se sa (poslanikom Rizom) Halimijem i predsednicima opština Preševo, Medveđa i Bujanovac o diplomama", kazao je Marković, ali je ponovo istakao da "neće biti priznate diplome sa pečatom Kosova", jer se time dovodi u pitanje suverenitet i integritet Srbije.
Navodeći da je tokom njegove jučerašnje posete opštinama na jugu Srbije razgovarano i o dugoročnom prevazilaženju krize, Marković je najavio otvaranje odeljenja visokoškolske ustanove iz Beograda u Medveđi i odeljenja Niškog univerziteta u Preševu i Bujanovcu.