Arhiva vesti
                   

MARKO I LAZAR U AKCIJI ZA BUJANOVAČKE MALIŠANE

16. Decembar 2021.

Bujanovac – Beograd - Mladi bujanovački volonteri i aktivisti, Marko Petković i Lazar Lazarevski, pokrenuli su humanitarnu akciju kako bi deci iz socijalno ugroženih porodica obezbedili novogodišnje paketiće. Oni pozivaju sve Bujanovčane da se priključe akciji.

„Cilj ove akcije je da obradujemo decu koja idu u vrtić, a čiji roditelji možda nemaju dovoljno sredstava da kupe ili sami naprave novogodišnji paketić. Nova godina je za svu decu najradosniji praznik”, kaže Marko Petković.

Dodaje da je ideja akcije da se napravi što veći broj paketića i da se što više dece obraduje, ali će to, kako kaže, zavisiti od samih građana i njihovih mogućnosti.

„Ovo je lep način da još jednom pokažemo da smo solidarni i humani. Svako od nas može da izdvoji i da donira kesicu smokija, plazme, neku igračku, olovku, svesku”, kaže Marko.

Kutije za prikupljanje slatkiša, grickalica, igračaka i školskog pribora, kako kaže, biće postavljene na par lokacija u gradu.

Kao deo humanitarne akcije predviđeno je druženje na gradskom trgu u Bujanovcu 20. i 21. decembra od 12 do 14 časova kada će pojedinci moći da doniraju sadržaje za paketiće.

Istovremeno, pozivaju sve bujanovačke privrednike da se priključe ovoj humanitarnoj akciji i svojim donacijama doprinesu dečijoj radosti.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo