Arhiva vesti
                   

MARKO ČADEŽ SA PRIVREDNICIMA U BUJANOVCU

22. Decembar 2016.

Bujanovac - Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež sastao se u Bujanovcu sa predstavnicima lokalnih samouprava i kompanija iz Bujanovca i Preševa i razgovarao sa njima o proizvodnim i izvoznim planovima, kao i o uslugama i podršci Privredne komore razvoju ekonomije u južnoj Srbiji.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi istakao je da je cilj sastanka otvaranje novih radnih mesta i izvlačenje ovih mesta iz zone nerazvijenih područja.

„Kapaciteti koji postoje u Bujanovcu i Preševu traže malo više pažnje lokalne samouprave i države i oni mogu da budu dovoljni da se ove dve opštine ubuduće dovoljno razvijaju”, rekao je Kamberi.

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi rekao je da je pomenuti sastanak veoma važan.

„Ovo je početni, informativni sastanak za sve prisutne, a od njega očekujem poboljšanje rada na koordinaciji privrednih komora i privrednika,” rekao je Arifi

Zahvaljujući se predsednicima opština Bujanovac i Preševo na gostoprimstvu i realizaciji skupa, Čadež je rekao da je ovo dan kada treba da se čuju potrebe privrednika i na koji način Komora može da im pomogne da bolje posluju i pronalaze bolje poslovne šanse.

„Dolazeći iz Beograda imao sam priliku da vidim finalizaciju radova na autoputu, a kad taj veliki projekat bude završen, biće to ogromna šansa koja će izmeniti privrednu sliku ovog regiona”, rekao je Čadež.

On je podsetio da od 1. januara sve privredne komore ulaze u jedinstveni sistem Privredne komore Srbije, što do sada nije bio slučaj, jer su postojale paralelne regionalne privrednen komore.

„Sada ćemo moći da pojačamo rad kancelarije u Bujanovcu i da otvorimo kancelariju u Preševu, kako bismo zajedno mogli što bolje da radimo. Postoji mogućnost da već u januaru u Prištini organizujemo predstavljanje privrednika iz ovog regiona, a u februaru da organizujemo i Dane Bujanovca i Preševa u Beogradu, Kragujevcu i Novom Sadu”, rekao je Čadež.

Predsednik Privredne komore Kosova Safet Grdžaliju je rekao da skup ima veliki značaj.

„Ovde smo da nudimo partnerstvo i dijalog. Za mene su junaci modernog vremena oni koji se bave ekonomijom, obezbeđuju nova radna mesta i ekonomski rast,” kazao je Grdžaliju.

Izvor: RTS, Beta, FoNet i Koordinaciono telo