Arhiva vesti
                   

MALI GLUMCI VELIKOG SRCA NASTAVLjAJU DA POMAŽU DRUGARICI IZ RAZREDA

15. April 2019.

Medveđa – Učenici četvrtog razreda Osnovne škole „Josif Kostić“ iz Leskovca, ponovo su juče pokazali svoju humanost izvođenjem još jedne pozorišne predstave „Nemušti jezik“ pred punom salom u Kulturnom centru u Medveđi, a sav prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen na račun drugarice kojoj je neophodna pomoć i kojoj žele da pokažu koliko im znači.

Njihova drugarica je materijalno ugrožena, živi sa bakom kao starateljem u kući iz koje im prete iseljenjem, ima problema sa vidom, ali i pored svega toga, njeni drugari kažu da je odličan đak, učesnik vannastavnih aktivnosti i opštinske smotre recitatora.

Ovu akciju pokrenuli su nedelju dana ranije, odigravši predstavu Leskovačkom kulturnom centru, kada su došli na ideju da zajedno sa Klubom roditelja škole“Josif Kostić“ i učiteljicom Dragicom Antanasijević, to isto učine i u Medveđi, ali i da taj dan iskoriste za izlet i upoznavanje Sijarinske banje.

Mališani su obišli i Osnovu školu „Gornja Jablanica“ u Medveđi gde su imali priliku da se upoznaju i druže sa svojim vršnjacima sa srpske i albanske nastave i da prisustvuju jednom takvom zajedničkom času, dečaci su odigrali i prijateljsku utakmicu u fudbalu, devojčice dečiju igru Lanci i katanci, a na kraju su svi međusobno razmenjivali kreativne poklone.

Zanimljivo druženje imali su i sa guslarima od kojih su saznali kako se taj narodni instrument pravi za šta su pokazali veliko interesovanje.

Turistička organizacija Medveđe upoznala ih je zatim, sa prirodnim bogatstvima Sijarinske Banje, pa su tako imali prilike da svoja teorijska znanja stečena na Internacionalnom projektu na temu „Obnovljivi izvori energije“, vide i kako se praktično primenjuju.

Zahvaljujući saradnji sa Kulturnim centrom Medveđa, Osnovnoj školi Gornja Jablanica i Turističkoj organizaciji, pored pomoći, Klubu roditelja škole i učiteljici Dragici Antanasijević,mališani sa svojom drugarici proveli juče i jedan divan dan, uz učenje, druženje i smeh.

Izvor: Jugmedia i Kooredinacino telo