Arhiva vesti
                   

LOKALNI RAZVOJ OTPORAN NA KLIMATSKE PROMENE

30. Novembar 2017.

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uz podršku Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF), sprovode projekat „Lokalni razvoj otporan na klimatske promene“. Pozivaju se lokalne samouprave, privredni subjekti iz javnog i privatnog sektora, organizacije civilnog društva, naučno-istraživačke i akademske ustanove, kao i fizička lica, da podnesu svoje predloge inovativnih rešenja za smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte (GHG) i borbu protiv klimatskih promena.

Projekat „Lokalni razvoj otporan na klimatske promene“pokreće dva izazova za rešavanje problema klimatskih promena i poziva sve zainteresovane da podnesu predloge inovativnih rešenja koja će na praktičan način doprineti smanjenju emisija GHG i jačanju otpornosti zajednice na klimatske promene, kao i da razrade, finansiraju i primene ova rešenja.

Maksimalni iznos po učesniku (u dinarima):
1. Izazov otvorenih podataka
Odabrana rešenja biće nagrađena novčanom nagradom u iznosu do 10.000 USD – za gradove (najviše pet gradova) i do 5.000 USD – za opštine (najviše pet opština).

2. Izazov za inovativna rešenja
5.000 USD za fizička lica
10.000 USD ostalim organizacijama i institucijama

Rok za podnošenje prijava:
1. Izazov otvorenih podataka do 28.02.2018.

2. Izazov za inovativna rešenja do 31.01.2018.

Kontakt:
1. otvorenipodaci@klimatskepromene.rs
2. inovativnaresenja@klimatskepromene.rs

Više informacija o projektu i konkursu dostupno je na  http://inovacije.klimatskepromene.rs/

Izvor: http://inovacije.klimatskepromene.rs/i Koordinaciono telo