Arhiva vesti
                   

LITERARNI KONKURS ZA MLADE „PRIČAJ MI O SVOM KRAJU…“

26. Maj 2021.

Bujanovac – Preševo - Beograd - Građanske inicijative raspisuju literarni konkurs za kratku priču “Pričaj mi o svom kraju…” koju će pisati mladi o Vranju, Lebanu, Bujanovcu i Preševu. U kratkoj formi do 500 reči, stanovnici ovih mesta treba da kažu šta je ono što mesto u kome žive čini posebnim, šta bi stranac morao da zna o tom gradu ili opštini, kao i šta bi stanovnici sami mogli/e da urade da život u svom kraju učine boljim.

Pravo učešća imaju mladi uzrasta od 16 do 30 godina i na konkursu  mogu da učestvuju jednom pričom. Biće nagrađeno ukupno 12 mladih pisaca i spisateljica – biće dodeljena prva, druga i treća nagrada u sve četiri opštine, odnosno gradu.

Odluku o nagrađenim pričama doneće tročlani žiri koji čine: Milena Bogavac, dramaturškinja, Jelica Kiso, pesnikinja i nastavnica građanskog vaspitanja, i Dragoslava Barzut, spisateljica i aktivistkinja.

Najkreativniji radovi dobiće zanimljive i vredne nagrade – za prva mesta mladi će biti nagrađeni tablet računarima, druga blutut zvučnicima, a treća slušalicama. Posebna nagrada biće  vaučer za kupovinu knjiga u Laguninim knjižarama.

Ovaj konkurs sprovodi se u okviru projekta  Amplifying Local Voices for Equitable Development (ALVED) koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a sprovode Peaceful Change initiative  i People in Need u partnerstvu sa Građanskim Inicijativama, PEN – Peer Educators Network i NVO Aktiv.

Konkurs je otvoren do 10. juna i svi zainteresovani svoje radove mogu da pošalju najkasnije do ponoći tog dana prijavom na sajt Građanskih inicijativa.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo