Arhiva vesti
                   

LETNjI KAMP CRVENOG KRSTA OD 21. DO 30.JULA

21. Juli 2015.

Gadžin Han – Crveni krst Gadžin Han u periodu od 21 do 30. jula organizuje tradicionalni letnji kamp Crvenog krsta pod nazivom „Istina pre svega – Gadžin Han 2015“. Kamp se ove godine organizuje 21. put.

U radu kampa učestvovaće 60 polaznika iz 17 organizacija Crvenog krsta iz cele Srbije, od kojih su pet sa Kosova i Metohije, dok će u realizaciju aktivnosti biti uključeno 20 volontera Crvenog krsta Ćićevac, Aleksinac, Bujanovac, Kragujevac, Pirot i Gadžin Han, kao i stručno osoblje Crvenog krsta Gadžin Han, lekari Doma zdravlja Gadžin Han i zaposleni u OŠ „Vitko i Sveta“ Gadžin Han.

Cilj ovogodišnjeg kampa je edukacija iz oblasti promocije humanih vrednosti, prve pomoći, Crvenog krsta, antitrafikinga, Međunarodnog humanitarnog prava i naravno, druženje.

Takođe, programom kampa, predviđeno je predavanje o osnovnim pitanjima koja se odnose na dobrovoljno davanje krvi, kao i akcija dobrovoljnog davanja krvi, 23. jula (četvrtak).

Programom kampa planiran je celodnevni izlet na relaciji Gadžin Han – manastir Ljubostinja – Vrnjačka Banja – Mitrovo Polje – Niš – Niška Banja – Gadžin Han.

Polaznici kampa obići će i crkve u Velikom Krčimiru, Gornjem Dušniku, Marinoj Kutini i Grkinji.

U okviru Kampa biće organizovana i kolonija likovnih umetnika – amatera iz Gadžinog Hana.

Izvor: Južne vesti i Koordinaciono telo