Arhiva vesti
                   

LESKOVAC UVEO VANREDNU SITUACIJU NA 14 DANA

14. Juli 2020.

Leksovac - Zbog toga što preporuke donete pre 7 dana nisu poštovane, kao i zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Leskovcu, Štab za vanredne situacije je proglasio  vanrednu situaciju u tom gradu, koja će biti na snazi od 13. do 27. jula.

Preporuke o radu ugostiteljskih objekata do 23 časa, ograničeno okupljenje i obavezno nošenje maski u javnom i taksi prevozu su sada postale obavezujuće za sve građane Leskovca. 

„Pritom imamo i mlađu populaciju koja oboleva, kao i veći broj slučajeva sa teškom kliničkom slikom i na kiseoniku. Sutra će svi direktori javnih preduzeća ići na testiranje. Moramo da budemo rigidni jer preporuke nisu poštovane“, rekao je komandir Štaba za varedne situacije i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Preporuke leskovačkog štaba, koje su sada postale obavezujeće, možete videti na https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Ograniceno-okupljanje-i-rad-ugostiteljskih-objekata-u-Leskovcu-i-Medvedji.sr.html .

Poslednji podaci Zavoda za javno zdravlje pokazuju da je od pristiglih rezultata za 16 osoba, 10 osoba pozitivno na KOVID, a da je jedna osoba preminula u KOVID ambulanti u Leskovcu dok je čekala rezultate testa na virus korona.

Izvor: Južne vesti i Koordinaciono telo