Arhiva vesti
                   

LAŽNO SE PREDSTAVLjAO KAO PRIPADNIK BIA I UZIMAO NOVAC

13. Mart 2014.

Niš-Vranje - Pripadnici  Policijske uprave u Nišu  odredili su juče meru zadržavanja do 48 sati Z.C. (1954) iz Kragujevca zbog osnova sumnje da je izvršio  krivično delo prevare.

Postoji osnovana sumnja da je Z.C. u vremenskom periodu od 2004 do 2007.godine doveo u zabludu H.R. iz Bujanovca tako što se predstavljao kao visok funkcioner Bezbedonosne informativne agencije Republike Srbije i obećao da će sa te pozicije da mu pomogne da u postupku privatizacije, po izuzetno povoljnoj ceni, kupi privredni subjekt „Bratstvo" DOO Preševo i naveo ga da mu u periodu od 2004. do 2007.godine, preko PTT Srbija, uplati novac u ukupnom iznosu od 2.207.800,00 dinara, za koliko je i oštetio H.R.

Protiv osumnjičenog Z.C. je od strane pripadnika policije u Nišu, 13.11.2013.godine, podneta krivična prijava za navedeno krivično delo. Međutim, on se nalazio u bekstvu do jučerašnjeg dana, kada je pronađen u Kragujevcu i odakle je preuzet od tamošnje policije.

S obzirom da je Osnovno javno tužilaštvo u Nišu  ustupilo predmet Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju, osumnjičeni Z.C. je sproveden i predat  Policijskoj upravi u Vranju.

Izvor: Jugpres o Koordinaciono telo