Arhiva vesti
                   

KUĆA SOLIDARNOSTI U PARKU: UZMI KOLIKO TI TREBA, DONESI ŠTA MOŽEŠ

26. Maj 2021.

Bujanovac  - Beograd -  U gradskom parku u Bujanovcu, uz podršku Građanskih inicijativa i saradnji sa mladima, osnovana je „Kuća solidarnosti“, mesto na kome ljudi u nevolji mogu dobiti hranu.

„ Moto „Uzmi koliko ti treba i donesi šta možeš“ trebalo bi da bude poziv našim sugrađanima, kao i opis značenja naše aktivnosti. Želim da se zahvalim našim građanima koji su podržali aktivnost i kuću napunili hranom“, rekla je  Tuba Avdiji, koordinator organizacije za Bujanovac i Preševo.

„Kada pomažemo drugima to nas raduje“, rekao je Bogdan Matić, jedan od aktivista, pozvavši sve sugrađane da doprinesu koliko mogu. „Sa organizacijom Građanske Inicijative odlučili smo da u našem gradu napravimo Kućicu solidarnosti u kojoj ćemo svaki dan ostavljati namirnice ljudima, koji na žalost nisu u finansijskoj situaciji da ih sebi priušte. Kada pomažete drugima, to vas čini srećnim. Humanost i sreća su dve povezane stvari. Kada na licu osobe kojoj pomažete vidite osmeh, znajte da ste učinili dobro delo i budete ponosni na sebe“, dodao je Matić.

Organizatori pozivaju svoje sugrađane da svakoga dana u kućici, u gradskom parku, ostavljaju namirnice, jer kako kažu, naše malo nekome znači mnogo.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo