Arhiva vesti
                   

KREDITI ZA TRAJNA OBRTNA SREDSTVA FONDA ZA RAZVOJ REPUBLIKE SRBIJE (ROK: 31.12.2018)

23. Novembar 2018.

Trajna obrtna sredstva su sredstva potrebna za finansiranje tekućih obaveza koje nastaju u redovnim poslovnim aktivnostima krajnjeg korisnika kredita, a odnose se na nabavku sirovina i materijala, zaliha, kao i ostale proizvodne troškove, potraživanja od kupaca, obaveza prema dobavljačima.

Iskoristite povoljne uslove kreditiranja nabavke potrebnih obrtnih sredstava.

ZA MIKRO, MALA, SREDNjA I VELIKA PRAVNA LICA

Krediti za trajna obrtna sredstva će se odobravati sa rokom otplate do četiri godine u okviru koga je grejs period do devet meseci. Kamatna stopa je 1,5% na godišnjem nivou ukoliko je sredstvo obezbeđenja garancija poslovne banke, a u ostalim slučajevima 3% na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule.

Visina kredita i rok određuju se u odnosu na bonitet privrednog subjekta i instrumente obezbeđenja.

ZA PREDUZETNIKE

Krediti za trajna obrtna sredstva će se odobravati preduzetnicima, sa rokom otplate do četiri godine u okviru kojeg je grejs period do devet meseci. Visina kamatne stope, obračun i naplata kredita će se vršiti kao i za mikro, mala, srednja i velika pravna lica.

Dodatne informacije o ovoj vrsti kredita, neophodna dokumentacija i zahtev za dobijanje kredita su dostupni na http://www.centarzarazvoj.org/vest.php?id=742&oblast=konkursi

Izvor: Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i Koordinaciono telo