Arhiva vesti
                   

KOŠARKAŠKI KLUB JABLANICA IZ MEDVEĐE OBELEŽIO JUBILEJ – 30 GODINA POSTOJANjA

19. Februar 2019.

Medveđa – Svečanom akademijom, u Kulturnom centru Medveđe započet je program proslave jubileja košarkaškog kluba Jablanica iz Medveđe.

Povodom jubileja – 30 godina od osnivanja KK Jablanice, prikazan je kraći film o samim počecima kluba, osnivačima i svim igračima koji su sa ponosom igrali za košarkaški tim “Jablanice”. Omladinski košarkaški klub “Jablanica” osnovan je inače 17. februara 1989. godine.

Svečanosti su pored sadašnjih, bivših igrača i članova uprave, prisustvovali predsednik regionalnog košarkaškog saveza, Veselin Marjanović i predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić. Posthumno su dodeljene zahvalnice ljudima koju su dali veliki doprinos za opstanak i rad kluba. Pored ovih, zahvalnice su uručene opštini Medveđa, Sportskom savezu opštine Medveđe, Osnovnoj školi “Gornja Jablanica” i srednjoj tehničkoj školi“ Nikola Tesla” iz Meveđe, kao i zaslužnim pojednicima bez kojih KK Jablanica ne bi trajala toliki niz godina.

Nakon svečane akademije u sportskoj hali odigrana je i revijalna utakmica između veterana KK “Jablanica” i prve postavke tima. Tesnu pobedu odneli su iskusni veterani.

Izvor: Sportska strana juga i Koordinaciono telo