Arhiva vesti
                   

KONSULTACIJE O PROGRAMU PREKOGRANIČNE SARADNjE SRBIJA-MAKEDONIJA

22. Juli 2016.

Leskovac - Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za lokalnu samoupravu Vlade Republike Makedonije, organizovala je u prostorijama Regionalne privredne komore Leskovac jednodnevnu konsultaciju u okviru novog Programa prekogranične saradnje „Srbija  – Makedonija 2016 – 2020.“

U ovaj petogodišnji program, čiji je budžet 3,6 miliona evra, uključene su sve opštine  Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

„Cilj radionice koja je održana u Leskovcu je postizanje dogovora i definisanje prioriteta,  jer bi Srbija i Makedonija trebalo da do sredine avgusta dostave program Evropskoj komisija na odobravanje, a  prvi javni pozivi se očekuju krajem naredne godine. Sada je rano govoriti o tome koliki  će iznosi  biti odobreni po projektu. To biti poznato sredinom naredne godine. Za sada se dogovaramo oko toga šta će biti finansirano,“ rekla je Sanda Šimić, pomoćnica direktorke Kancelarije za evropske integracije.

Dogovor o utvrđivanju prioriteta koji će se naći u projektima i sa kojima će se konkurisati je u toku, a očekuje se da će to biti projekti koji će podržati zapošljavanje, turizam, oblast zaštite životne sredine, socijalnu inkluziju itd.

Ovo je deveti program prekogranične saradnje koji realizuje Kancelarija za evropske integracije. Program finansira Institut za pretpristupnu pomoć EU.

Izvor: Jugpres i Koordinaciono telo