Arhiva vesti
                   

KONKURSI ZA PREDŠKOLCE I OSNOVCE (Rok: 25. oktobar 2020)

24. Septembar 2020.

Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) u Vranju, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje dr Milan Jovanović Batut, je raspisao nagradni literarni i likovni konkurs za polaznike predškolskih ustanova i učenike osnovnih škola sa temama „Zdrave navike za zdrave zube", „Podrži dojenje - za zdraviju planetu" i „Zdravlje na usta ulazi".

Cilj konkursa je da se podstakne zdravstveno vaspitni rad za ovaj uzrast dece o temi oralnog zdravlja, pravilne ishrane i podrške dojenju.

Za svaku od tema, po tri najbolja likovna rada u kategoriji predškolaca i po tri najbolja literarna i likovna rada u kategoriji učenika od prvog do četvtog i od petog do osmog razreda osnovnih škola i vrtića u Vranju, kao i škola i vrtića sa područja Pčinjskog okruga, mogu se dostaviti Centru za promociju zdravlja

ZZJZ Vranje na adresu J.J. Lunge 1, 17500 Vranje, sa naznakom „Za konkurs - nedelja zdravlja usta i zuba", „Za konkurs - Svetska nedelja dojenja" i „Za konkurs - oktobar mesec pravilne ishrane" najkasnije do 25. oktobra ove godine.

Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, u formatu bloka broj 5.

Najbolji likovni i literarni radovi biće izabrani i promovisani na nivou okruga, a zatim dostavljeni Institutu Batut kako bi se odabrao i promovisao najbolji dečji rad za svaku od kampanja.

Najbolji radovi će biti štampani kao poster u 2021. godini, a biće postavljeni i na sajtu Instituta Batut.

Izvor: OK Radio i Koordinaciono telo