Arhiva vesti
                   

KONKURS ZA „UHVATI FILM 2021“(ROK: 1. MAJ 2021)

25. Februar 2021.

Konkurs za filmove na regionalnom 19. filmskom festivalu „Uhvati film“, koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti, je otvoren  do 1. maja 2021. godine.

Prijavljeni filmovi moraju da odgovaraju temi invalidnosti (osim za autore koji su osobe sa invaliditetom, za koje je tema slobodna), budu trajanja do 30 minuta, imaju najmanje DVD kvalitet i titl na srpskom/hrvatskom/bosanskom ili engleskom jeziku.

Filmovi se dostavljaju poštom (2 kopije filma) ili putem interneta. Uz film obavezno na e-mejl uhvatifilm@gmail.com dostaviti popunjen prijavni formular, biografiju autora, dve fotografije iz filma, dijalog listu u srt formatu i trejler (ukoliko postoji). Sve detaljne informacije u vezi sa konkursom možete pronaći na http://sr.uhvatifilm.org/konkurs/ ili u direktnom kontaktu sa organizatorima na mejl uhvatifilm@gmail.com.

Uhvati film jedini je regionalni filmski Festival o invalidnosti. Već 19. godinu uspešno se održava u Novom Sadu, od 2011. realizuje se u Rijeci, a od 2017. u Banjoj Luci i u Kotoru. Selektovani filmovi biće prikazani na 19. Filmskom festivalu Uhvati film u Novom Sadu i ulaze u uži izbor za prikazivanje u Banjaluci, Rijeci i Kotoru, ali i u okviru Filmskih karavana – projekcija izabranih filmova u gradovima Srbije i Hrvatske.

Filmski festival Uhvati film održava se širom regiona  sa jedinstvenim ciljem: informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Izvor: NajStudent.com i Koordinaciono telo