Arhiva vesti
                   

KONKURS ZA SREDNjOŠKOLCE U JABLANIČKOM OKRUGU (Rok: 21. april 2021)

24. Mart 2021.

Lokalni tim Leskovac Unije srednjoškolaca Srbije je odlučio da, u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Radoje Domanović“ Leskovac, organizuje literarni konkurs na sledeće teme: „Napisaću ti stih“,„Pesma u meni“ i „Naš jezik je simbol mene“, a prijave traju od 21. marta do 21. aprila 2021. godine.

U današnje vreme srednjoškolci su sve povučeniji u sebe, a jedan od načina da izraze svoje misli i emocije je pisanje. Organizatori konkursa smatraju da je baš ovaj konkurs odlična prilika za to. 

Pravo učešća u nagradnom konkursu imaju učenici svih srednjih škola u Jablaničkom okrugu.

Radove možete slati na i -mejl: mija.pejic@unss.org.rs , a prva tri mesta će biti nagrađena specijalnim nagradama koje je pripremila Biblioteka.

Unija srednjoškolaca Srbije je organizacija mladih, nastala sa ciljem stvaranja organizacije koja će predstavqati i zastupati srednjoškolce na nacionalnom i evropskom nivou. Danas je jedina nezavisna srednjoškolska organizacija u Srbiji. Organizacija je razvila nacionalnu mrežu koja broji 196 učeničkih parlamenata u 76 gradova/opština Srbije. Trenutno organizacija predstavlja ukupno oko 110.000 srednjoškolaca. Neki od osnovnih ciljeva Unije srednjoškolaca su demokratizacija učeničkih struktura, osnaživanje i jačanje kapaciteta učeničkih parlamenata, neformalno obrazovanje srednjoškolaca i stvaranje inkluzivne i bezbedne školske zajednice.

Ukoliko želite da saznate nešto više o Uniji i njenom radu, to možete da uradite na sajtu: www.srednjoskolci.org.rs , a ukoliko želite da saznate više o Lokalnom timu Leskovac, ili imate neka pitanja ili nedoumice, možete da ga kontaktirate preko Instagram profila @unss.le ili na mejl mija.pejic@unss.org.rs .

Izvor: Jugmedia, Dnevnik juga, Info centar jug, Južne vesti i Koordinaciono telo